Мультифокальна ІОЛ - знову бачити, знову жити

Нерідким є запитання від пацієнтів, як вони можуть покращити зір у далечінь й зблизу. Коли вже не час для ексимерлазерної корекції зору, коли вже скоро пресбіопія, в нас є відповідь. Це мультифокальні штучні кришталики, які дозволяють добре бачити й у далечінь й не користуватися окулярами для близу в повсякденному житті.

З фізичної точки зору ці ІОЛ виготовляються на тій самій платформі, що й монофокальні, але на передній поверхні їх зформовано набір концентричних канавок на певній відстані одна від одної. Це дозволяє отримати "лінзу на лінзі", тобто, центральна частина ІОЛ має додаткову лінзу, яка забезпечує додаткову заломлювальну силу центральної зоні штучного кришталику, яка "обслуговує" вузьку зіницю. Більше того, канавки розташовано таким чином, що існує декілька зон з проміжною заломлювальною силою для формування різних рефракційних зон для роботи на різних відстанях.

З хірургічної точки зору такі мультифокальні кришталики не мають жодних відмінностей від монофокальних - їх імплантація виконується крізь тунельний розтин звичайним інжектором системи Monarch. Хіба що, вимоги до центрування в мультифокальних ІОЛ є дещо вищими.

Найцікавіше трапляється, коли мова заходить про функціональну точку зору: як показано на малюнку, такі мультифокальні кришталики дають змогу бачити 100% вдалечінь наступного ранку після операції, вони мають асферичну форму поверхні, що знижує ризик появи засвітів вночі, вони мають світлофільтр для захисту сітківки від короткохвильових компонентів спектру, що допомагає в проліфлактиці вікових захворювань центральної зони сітківки, вони мають особливу форму краю, що допомагає знижувати ризик розвинення вторинної плівчастої катаракти. Крім того, цю виписку, що наведена в малюнці, пацієнт після операції прочитав без окулярів!

У нас в РЕТИНІ ми маємо все необхідне (й навіть трохи більше) для підбору та імплантації мультифокальних кришталиків!

Ми можемо!

МЦ ТОВ "РЕТИНА" - операції на сітківці й не тільки

© 2019-2021 Всі права захищено.

Design by MotoCMS